. .
Fredag 28/11 Solvalla - lopp 4 spår 3/2.140a
Delphis Star och Jan-Åke


Rapport:
Utflykt till Mantorp 3/11 Delphis Star och Hoas - 2:a
 

"Sista natten med gänget" eller rättare sagt sista travdagen för säsongen på Skrubbs travbana!
...fast, det finns ju 36 travbanor till att tävla på...

Visby måndag 13/10 Lunchtrav - resultat :

Lopp 2 Delphis Star Jan-Åke Hoas - 1:a
Lopp 3 Laurentius Amor Hoas kör åt Stefan Wäss
Lopp 4 Daisy Dream Hoas kör åt Mårten Olsson
Lopp 5 Ponokko Mitta Goj Hoas kör åt Mårten Olsson
Lopp 7 Biggles G.G. Hoas kör åt Mårten Olsson
Lopp 10 Laniki Thrust Hoas tränar och kör själv - 2:a
Lopp 11 Speedball Hoas kör åt Angelica Hellgren

Premielopp Smokey G.G Hoas kör åt Mårten Olsson - godkänd
Premielopp Nomis Hoas tränar, deläger och kör (Picture Ås-Völunds Karolin) och...baklänges blir det....Simon...godkänd


...den som lever får se, gemensam nämnare för hästarna - havre och hö.Till start Visby 18/9 (torsdag) dag-trav 12.20 V4 V5
(banprogram till Visby klicka här..)
Stall Hoas - Janne Hoas selar ut:
Lopp 1 Bright A.E. Hoas kör/tränar
Lopp 2 Delphis Star  Hoas kör/tränar
Lopp 4 Hanne Tooma Hoas kör åt J.Olovsson (a)
Lopp 5 Beautiful Day Hoas kör/tränar
Lopp 9 Speedball Hoas kör åt Angelica Hellgren 
Lopp 10 Laniki Thrust Hoas kör/tränar
Lopp 11 Biggles G.G. Hoas kör åt Mårten Olsson (a)
Kval Ponoko Mitta Goj Hoas kör åt Mårten Olsson


...Sommaren lider mot sitt slut och om nån månad är det dags att flytta in i Stall Hoas stora, gula stall på Skrubbs travbana igen (tur att hästarna inte vet ännu...) Kanske bästa sommaren nånsin för hästar som Stefan Laday och Delphis Star? Ska bli spännande att se om naturligt hästliv gjort susen, halva svenska hästbeståndet försvinner ju normalt när snålblåst och lervälling är tillbaks.
Veckans "jobb" har avlöpt väl. Gästande proffsjockeyn Philippe Cortheuse har vässat hästarna och är nu mer hjulbent än vanligt...Hoas hade svårt att hänga på när Bright A.E längde steget och försvann i horisonten. Även ett par av stallets ston har fått känna på Philippens gnuggningar och sov skönt följande natt...
Hedersmersan på bilden gillade skarpt att bli riden på "riktigt..."


Rapport 30/8 från Stall Hoas:

Delphis Star börjar "hitta stilen" och vann med 7 längder till lågt odds (Hoas körde själv.)
Beuatiful Day galopperade efter sex omstarter, inte undra på, vem villha bakläxa sex gånger?

Omväxling förnöjer, det mesta  fungerar bra och hästarna trivs i de stora hagarna värda namnet, skog att gömma sig i och sjövatten att plaska i om det behagar. "Brittsommar" är bästa tiden, lagom varmt och myggfritt, vilsamt mörker när solen slocknar...

Steffe och Delphi har hittat varandra, springer som dårar ihop och struntar i resten. Bright A.E njuter av lugnet och vill bara vara ifred ungefär som tjuren Ferdinand under korkeken. Nomis har fullt upp med att jaga runt alla som kommer för nära, Picture Ås gener är inte att leka med. Vilket hästliv!

Visby fredag 29/8 resultat:
Beautiful Day
opl. 6 omstarter! Kan det vara möjligt?
Delphis Star 1:a - vann med sju längder (längtade hem?)
banprogram Skrubbs


Resultat 21 augusti Skrubbs
Beautiful Day fick pengar
Bright A.E  (9/3.140) 4:a, 17,8 har varit ifrån i nästan ett år före förra starten...   
Laniki Thrust  opl
Delphis Star   4:a

Gotländska sommardagar i stora hagar! Vad kan en häst mer begära?
Lite "jobbe" emellanåt får alla stå ut med. Bright A.E debuterar för Hoas om han bara får plats i nån vagn (störst på Gotland?) han gillar det mesta, än så länge. Laniki Thrust gör nästan alltid sitt jobb, en riktig hedersmärr och Beautiful Day börjar växa i kroppen och vänja sig vid travlivet. Delphis Star är en latmask och kan gott svettas lite!

HOAS selar ut på Skrubbs 9 augusti:
Beautiful Day (lopp 2) 5/2140v spåret? hmpfff... (galopp)
Delphis Star (lopp 4) 7/2140v                                ( 3:a)

Beautiful Day går ut i ett Stolopp för 3-åringar (Hoas kör själv) och  har startat ett par gånger men är fortfarande orutinerad. Gotlandsluften och "trevligt sällskap" gör henne säkert på gott humör, trevlig märr!

Delphis Star håller farten men gör inte mer än han behöver. Dags å börje jobbe lite nu! Rejäl typ e.Juliano Star som gillar Hoas, sovmorgon och god mat.

Hoas kör även som lånekusk: Biggles GG (lopp 1) Chipdreams (lopp 3) och Speedball (lopp10)

Eskilstuna till start 7 juli...
Delphis Star lunchar på Sundbyholm, lopp 1 3/2140a
...näst sist rankad i Travrondens tips, härligt då behöver man ju inte anstränga sig. Hoppas solen skiner och lunchen är god...

Beautiful Day (född -11) stack till Gävle 26/6 och kutade runt på godkänd tid utan att galoppera. Mycket att titta på, hälften hade räckt...fler lopp kommer...Titta på bilden, mitt vackra huvud, så länge...

Tyko busar på hingstbete! Det kan han behöva...

Ny kuse i stallet (4/7) slå ut boxväggarna? ca 1.80 hög! ser nöjd ut, med skallen utanför fönstret, solar, tuggar och njuter av stillheten på gården...har att brås på, farsan Khesaco Phedo hade egentillverkade dohjor och morsan har lämnat ett par miljonärer. Kul bekantskap, fortsättning följer....

Hagmyren 2014 06 01
Delphis Star och Hoas (1/2.140a lopp 3)
...det låter längre än det är (27 mil) alltså lite längre än Gävle och lagom motstånd. Fast man vet aldrig, allt beror på vilket humör Delphi vaknar på, han bestämmer det mesta själv, suck.

Lilla Tyko har fått sina "papper"
Tyko P.S
e.Marion Mad Money u.P.SLinnéa/Giant Force.
Hoas svettas och Tyko skrattar, men det går ordentligt framåt. Tvåbenta tanter räds han inte, då dansar han på bakbenen och trivs.

2014 05 17 Beautiful Day
ska "kvala" på Solvalla onsdag 21/5, ett kliv in i hetluften på travbanan! Beautiful Day är fallen e.Digger Crown u.Raya och ägs av Digger Svenska AB och Stall Båtels AB, som haft åtskilliga fina pållar i stallet, men pappa Digger är väl mest meriterad (just nu...)


2014 05 09 Hur gick det på Solvalla? 
Resultat: Nick I Can 
blev 5:a i lärlingsloppet med Jimmy Dahlman, Laniki Thrust kutade nytt rekord och blev duktig 2:a med Hoas i sulkyn (2.140/1.16,3)
En hyfsad dag på "jobbet" för båda pållarna, Solvalla bjuder sällan enkla lopp och lätt motstånd...

2014 05 08
Till start Lunchtrav på Solvalla 9/5:
Lopp 9 Nick I Can och Jimmy Dahlman (lä) 5/2.140a
Lopp 10 Laniki Thrust som Hoas kör själv 6/2.140a
Jimmy Dahlman har ett efternamn som förpliktigar och är "gammal i gården" - jobbar som lärling hos Per Lennartsson, han borde ha massor av rutin och kunna hålla huvudet kallt (i lärlingslopp flödar vinstivern....)

Har det hänt nåt mer?
Den tystlåtne travtränaren tränar helst, men berättar att "Steffe" börjar acklimatisera sig (trivas) och få tillbaks sin lyster i pälsen (och benen.) Det mesta hänger på huvudet, en liten kroppsdel som många lätt glömmer på travbanan.

Vackra Gloria har ökat på både midjemått och musklerna och vet numera precis hur allting ska skötas i ett travstall. En bestämd dam som gillar rutiner och mat.

Lilla Nomis har ingen chef men har slutligen fått inse att först kommer arbete, sen mat. För att vara ett litet sto e. Picture Ås uppträder hon både modigt och manligt, men då ska man ju komma ihåg att mamma Völunds Karolin inte heller var så lätt att tas med i början av sin karriär...

Tyko är nästan "tam" och har just nu bara en chef, tränaren. Resten behöver man inte bry sig så mycket om...

Beautiful väntar på ett passande kval och har gjort det mesta på ett bra sätt. Ska kvala så fort som möjligt, bara chefen kan vara med och övervaka. Putsar morrhåren så länge och vädrar pälsen.

2014 05 01

29/4 Delphis Star åkte "hem till Visbytravet" med båten och blev 5:a under Lunch-travet med lånekusk på snabb tid efter "svettig" löpning, skötte sig enligt uppgift bra och hade en snäll dag...

29/4 Gävle Laniki Thrust med Hoas blev 6:a och Nick I Can var jätte-taggad, såg så fin ut i värmningen att folk kom in och frågade vad kusen hette, blev 6:a efter (att ha blivit påkörd under loppet, suck) som innehöll det mesta som finns i travsport, men bra form på heders-Nick för dagen och kusarna som krokade ihop och fastnade i varandra överlevde...Billabong hade all otur i världen, blev för "het" efter en omstart och materialfel för en av deltagarna, som tog ej enligt reglementet 12 minuter (!?) men tack vare duktig lärlingskusk hände inga större olyckor...på dom igen.


2014 04 28
...dags igen att lasta hästbussen.
Gävle tisdag 29/4 (kvällstrav) kör Hoas:
Lopp 5 Laniki Thrust Breddlopp 8/1.640v
Lopp 7 Nick I Can Breddlopp/spårtrappa 10/2.140a
Lopp 9 Billabong Breddlopp/lärlingslopp 11/2.140v

Travrondens tips:
...den enda av kusarna som är nämnd är Billabong, tippas 2:a, annars stiltje i "experternas" tips...den som lever får se.

2014 04 20
Tyko hälsar Glad Påsk till dem "därhemma."

...börjar så smått vänja sig vid stallchefen och rutinerna. Glad, busig och hungrig, nästan tam.

2014 04 18 Långfredag
GLAD PÅSK från Stall Hoas
....hästarna "jobbar som vanligt" och vi med dem...
Välkommen om Du har tid och lust.

2014 03 30
Stefan Laday (ex.Tjock-Steffe) är tillbaks. Visade tydligt att han var glad för återseendet och "smaskade" som tidigare i sig allt som läggs i krubban, ett härligt matvrak! Tävlade och mådde gott för Stall Hoas under lång period, blev Årets 4-åring på Gotland (hälften av vinstkontot i Hoas regi.) Flyttade till fastlandet för att komma närmare ägargänget, startade senast 28/2 2013 i annan regi, har hunnit med 23 starter, facit 8-2-1, och jobbar nu på att komma tillbaks i hetluften. Tillåmed "Lill-Hoas" som inte prioriterar fyrbenta har klappat kusen och minns med glädje när han körde "sista jobbet" före en härlig vinst...
Kärt återseende, välkommen Steffe!

Nick I Can (S28/3 12/2.140 med Hoas) kändes "kanonfin" enligt Hoas, och visade att vinterträningen avlöpt enligt planerna och humöret är på topp, travade en snabb tid från sitt trista spår, med krafter kvar i mål och visade upp sig i en helt ny författning. Fortsättning följer...

Laniki Thrust genrepade efter vinterträningen med amatör i sulkyn (E20/3) fräsch och fin, pigg och alert, men fick (som ofta i amatörlopp) ett "omöjligt lopp."
Hade bråttom hem och gjorde allting rätt, en ovanligt trevlig märr!

Unga fyrbenta damer börjar bli tama...
Nomis stretade emot länge, men det gjorde även mamma Völunds Karoline när det begav sig...
Övriga damer sköter sig galant och gör snabba framsteg både i vagn och utan...

Inridning och språngmarcher i skogen med de lite äldre kusarna är aldrig fel, till och med Billabong deltar (fast med slickade öron.) Det ska bli mycket spännande att följa rodeon med Delphis Star, om inte ryttaren ångrar sig innan det är dags..

Sol både på gården och Solvalla
Nick I Can fick springa fort för matpengar i fredags (7/2.160) och visade upp sig i bra författning efter vinterträningen. Tuffare och ändå vackrare än tidigare, trygg i sulkyn med Hoas...God Fortsättning och Gott Nytt Häst-År!

Solvalla V86 2014 01 01 Nyårsdagen startar två hästar från Stall Hoas:
Canal Skater lopp6, Per Lennartsson lånekusk, spår 6/2.660
Nick I Can lopp8, Sandra Svensson kör, spår 5/1.640a, (Lärlings-Ungdomslopp)

Solvalla 18/12 startade
Canal Skater (US) taggad för Travrondens Guldklocka avd1
med Coysman Gianni, efter 3:an i försöket med Mattias Djuse.             
Resultat: say no more, titta på löpfilm, hur har somliga (tvåbenta) kvalat in?

Nykomling i stallet
Gloria Leejs
(född 2012) e.Ken Warkentin US och Griglia/American Winner US har precis boat in sig och fått nya kompisar...mer info kommer...

Resultat Solvalla: Nick I Can och Jenny 3:a
Ryttaren Jenny Malmqvist lät inte de andra ryttarna lura henne med sig i startrusningen, red spårsnålt och taktiskt, Nicke var stark och pigg! Slukade två jätteäpplen efteråt och ville hem till lugnet...

Till start Solvalla söndag 8/12
Lopp3 Nick I Can (monté) Jenny Malmqvist 8/2.140a
Jenny känner hästen väl, har vunnit lopp tillsammans.
Tidigare hästskötare hos Stall Hoas.

Solvalla söndag 1/12
Nelson C.D lopp5 2/2.140a Mattias Djuse opl
Canal Skater lopp9 5/2.140a Mattias Djuse 3:a

Resultat Örebro - kallt, mörkt och stenhårt underlag,
no money no honey, bara att bita ihop.

Till start Örebro 21/11 V65
Lopp 2 (7/2.160v) Laniki Thrust - Hoas kör själv
Lopp 11 (5/1.609a) Delphis Star - Hoas kör själv

Resultat Gävle torsdag 14/11 V65
Nick I Can - Lasse Punkari fick pengar (Final)
Canal Skater - Hoas blev 3:a

Något annat?
Stallets kusar
har boat in sig i de nya boxarna och hagarna, men rutinerna är ungefär desamma som tidigare. Nick I Can gillar sin nya miljö och äter så snålvattnet rinner runt mulen, "lilla" Nomis börjar bli tam och lufsar efter sin "mappa" överallt,  och Picasso C.D jobbar fett på sin tuffa attityd. Mamma Jodas Julia tjänade 4,1 millar, startade 92ggr (27-5-6) så Picasso har en del kvar att leva upp till...Canalen svarar inte fancluben varför han hoppade senast, men muttrar något om att det var kusken som hoppade. Canalen gillar inte  stress eller slarv, han trivs bäst under korkeken och släpper inte sin uppassare ur sikte...

2013 11 04
Canal Skater startar Solvalla V86 onsdag 6/11 (lopp8)
spår 6/2.640a lånekusk: Ulf Ohlsson
Resultat: galopp!?


2013 10 29
...det blev en snygg 2:a på Solvalla, och Canalen
återgår till livet under korkeken och låter kompisarna springa in maten på Gävle torsdag (se nedan...)

2013 10 27
...mot Solvalla idag söndag med (se ovan) Canal Skater
lopp 4 (
8/1.640a, lånekusk Ulf Ohlsson.) Ingen chans enligt Travronden, långt bak i rankingen. Objektet (hästen) säger att han har inte bestämt sig än, om han ska bli svettig eller inte...

Resultat Gävle torsdag 31/10 (ngt. tung bana)
Nick I Can 1/1.640a 4:a
Nelson C.D 2/2.160v opl.

31/10 - hästvakten rapporterar
Stall Hoas tävlar på Gävle och kusarna väntar otåligt på kvällsmat.
Tittar skeptiskt över boxkanten när havrekärran skramlar in och de inte känner igen den tvåbenta stallvakten. Inte bara en skopa havre här och där inte, en hel roman innan fodringen är klar, alla fått sin sort och lite kvällsgodis. Billabong hinner plocka ner allt som hänger på boxdörren, snurra grimman mellan tänderna och visa sitt missnöje över att inte få mat först. Tant Laniki skakar medlidsamt på sitt förståndiga huvud och lilla Nomis gömmer sig i ena hörnet av boxen. Canal Skater tittar under lugg och är ganska svårflörtad, men tillåter besök i boxen för att rätta till täcket efter 4 morötter.
Nickes och Nelsons boxar väntar uppbäddade och inbjudande, krubborna är fyllda med härligt jordiga morötter och höstäpplen, oavsett om de blir placerade eller inte.
Lugnet råder, det finns ingenting härligare än när hästar smackar och tuggar...

 

2013 10 20 "...det är mycket nu!"
Prylar packas upp, fikarummet och selkammaren (nytt) målas i Hoas-style, hästar ska välja hage och några skolas in med nya "kompisar" (precis som på dagis!) Frustningar hörs från rakbanan bredvid, hästar sprätter fram i grupp och från skogsslingan kommer pigg kuse ångande med Hoas på släp. Stallkatten Essy har fått en beskyddare, en gigantisk orange-gul katt som heter Björn, bördig från anrika Blädingeås. Skogen bakom gården ger syrerik miljö och alla hästar som vill kan få en egen "hage" utan att ta nån köbricka...bara en sån sak.

Solvalla 23/10 (onsdag) provar två av stallets hästar på att "kvala"
Master Meriadoc (Hoas) och Majestic Mattias (lånekusk Ulf Ohlsson.)

Master Meriadoc (hingst f.2011) e.Super Arnie u.Level Fortytwo/Arnaqeur
Majestic Mattias (hingst f.2011) e.Dream Vacation u.Queen Sensation/Super Arnie.


2013 10 13 Stall Hoas håller på att installera sig på vinterfilialen, hästägare UIf Hellströms kanonfina gård i Märsta, nära Odensala kyrka.

Hästarna sprang som tokiga i de stora hagarna, glada av miljöombytet och utrymmet i det luftiga, stora nybyggda stallet. Hagar så långt ögat ser, körvägar i bilfritt område, det finns personal som sköter banan (varje dag) slingor och allt underhåll på gården.
Låter som det blir en bra vinter utan att spilla tid på onödiga sysslor.
Mer info kommer så fort hästar och folk kommit på plats.
jodå, stallkatten Essy och hunden Penny har redan boat in sig, stallhjälpen har också valt att följa med Stall Hoas till fastlandet över vintern...


Solvalla 9/10 (kval)

Supreme Court ( lånekusk Ulf Ohlsson) gdk.

Resultat Skrubbs 4/10
...sista gången för säsongen! Slut...


Final Ari Ben 2:a lånekusk Kim Eriksson
L3 Final Nelson C.D (Hoas) gal. e.omständigheter orsakat av startbil!
L4 Delphis Star opl. L4 Billabong opl. lånekusk Kim Eriksson
L10 Nick I Can 4/1640a Hoas VANN med halv längd (se film!)

Två nya smågrabbar  in i stallet:
Master Meriadoc
h e.Super Arnie US u.Level Forty Two/Arnaquer FR
Supreme Court h. e Credit Winner u.Kangaroo Court/Mack Lobell

Solvalla 28/9
Canal Skater (US) lånekusk Johnny Takter (fick pengar)

Solvalla 25/9
Ari Ben Solvalla V86/8) lånekusk: Erik Adielsson (galopp!)

Solvalla 18/9
Uttagningslopp till Svenskt Travkriterium
med Nelson C.D och Jan-Åke Hoas (11/2.640a) opl.

Resultat   Lunch-trav på Skrubbs!
Visby tisdag 17 september

Canal Skater - Hoas 10/2.140a - 2:a
Romeo Amok - Hoas (SO Jansson) opl.
Billabong - Hoas - g
Laniki Thrust - (Neng W) - g
Delphis Star - Hoas 2/2.140v - 2:a
Nick I Can  (Ebba Bohman) - 6:a
Lex Alme - Hoas (Caroline J) - opl.
Rocky Mountain - Hoas (Mårten Olsson) - opl.
Passionate Lady - Hoas (Kerstin Johansson) 3:a

Resultat Visby 9/9

Nelson C.D - Hoas 3:a
Ari Ben - Hoas 1:a
Nick I Can - Hoas 4:a

Ari Ben tog sin första vinst i 3-årings serien, fick hederstäcke och paket.
Stall Plus hundra fick sin första gemensamma vinst, och de är inte hundra stycken, det handlar mer om vikten av vikten...
Ari Ben själv har trivselvikt, chillar och siktar mot Finalen (4/10)

Ari Ben - Foto:Hovtramp/Lasse
Billabong funderar fortfarande på vilka skor och vilken frisyr hon ska ha när hon startar och laddar upp med kärlek, god mat och lugn och ro...La Familias hejarklack kommer att sitta klistrade vid "lajven tisdag"

Passionate Lady (sto f.-07) är ny i Hoas-stallet (lopp 6) och får prova sina vingar med lånekusk, spännande. Hoas kör själv Laniki Thrust i samma lopp.

Canal Skater (v. f.-08) US) är ny i stallet och acklimatiserar sig som bäst, njuter av gotlandsluften. Yankee Glide-sonen (imp.-09) har 19/5-3-1 och 1.12,1ak i raden...Ny i stallet är också Vogue la Marc (sto 2år) e.Going Kronos-Loving her is easy/Valley Victory.

Resultat från Skrubbs 29/7 (spöregn igen!)
Ari Ben var riktigt duktig 3:a (på linje) Magnificent Match fick pengar i långlopp, Nelson C.D blev för ivrig, galopperade, Billabong "lappoperade."

Resultat Eskilstuna 23/7

Hovtramp/Lasse på plats! Hovtramp/Lasse på plats!


Delphis Star Eskilstuna tisdag 23/7 lopp 2 med Hoas. 3/2.140a. Såg riktigt fin och taggad ut men galopperade i trång situation efter ca 500m. Gick ändå rekord på distansen, 1.16,7 med galopp ca 30m och blev först utan pengar. Shit happens.

Travprogram till Eskilstuna

Resultat Visbytravet 19/7
(fredag, kvällstrav)

Yes I CAN! (Nick I Can) Yes I CAN! (Nick I Can)


Visby 19/7 stall Hoas hästar:
Lopp 3 Nelson C.D - Hoas kör/tränar 3:a
Lopp 4 Magnificent Match - Hoas kör/tränar (g) pengar
Lopp 9 Laniki Thrust - F. Åkerblom/Hoas opl,tungt lopp
Lopp 9 Nick I Can - Jenny Malmqvist/Hoas 1:a
Lopp10 Billabong - Hoas kör/tränar 2:a

Lopp 7 kör Hoas Daisy Dream åt Mårten Olsson (a) pengar
Lopp 8 kör Hoas Connoisseur åt Annika Klang (a) opl.

travprogram till tävlingarna här!

Nya hästar stall Hoas: Canal Skater (US) Magnificent Match, Nelson C.D  Fakta om hästarna och bilder...se - om oss/hästar

Hoas hästar laddar med naturliga råvaror...
loading...

Gotlandslöpning Visby travet 10/7 2013, vilken folkfest!
Foto:Hovtramp.

Solvalla 8/7

foto:Hovtramp/Lasse - Magnificent Match
Foto: Hovtramp/Lasse - ägare med häst
Foto:Hovtramp/Lasse mål Magnificent Match Foto:Hovtramp/Lasse mål Magnificent Match

travprogram till Visby 10/7

Gotlandslöpningen på Skrubbs 10/7 2013
Ari Ben
i lopp 1 (6/2.140v) galopperade, blev nog lite "stissig" av att den lugna travbanan blev till en FOLKFEST, nu vet han bättre vad travlivet går ut på!


Solvalla 8/7 och VINST i första Hoas-starten för Magnificent Match (stall Uffe)
V5-1 lopp 4 (lånekusk Örjan Kihlström)
(Nelson C.D lopp 9 galopperade med Ulf Ohlson)

Resultat 2/7 och Hoas-rapport


Resultat från Lunchtrav 2/7 på Skrubbs

Lopp1 Yalisa Limburgia (A.Flodman) pengar med Hoas
Lopp2 Nick I Can  och Hoas 3:a (nytt rekord)
Lopp6 Over the Wire Ant och Hoas fick pengar
Lopp8 Delphis Star-Hoas vann ohotade! (8 längder)
Lopp10 Billabong (oturlig galopp!) med Hoas

Laniki Thrust fick agera politikerhäst, vann försöket i skojloppet "Politikerloppet" med ung sosse i vagnen, men fick starta i nästa heat också, eftersom tidsmaskinen inte var påslagen! Knappt slagen i andra heatet. Laniki förväntar sig MINST en säck morötter som tack för hjälpen. Såg riktigt fin ut och bet i ordentligt med dubbel last...

Nya hästar (och hästägare) i stall Hoas (Väkomna!) :
Magnificent Match (FI) h.5år (231.251:-) startar Solvalla 8/7-4 (Kihlström)
Nelson C.D h.3år (43.100:-) startar Solvalla 8/7-9 (Ulf Ohlsson)
...spännande fortsättning följer!
Resultatrapport Visby 20/6 
Delphis Star - mot hårdare sällskap (i brist på autolopp)
Laniki Thrust - fast invändigt med krafter kvar, pigg och alert i mål.
Nick I Can - monte (Jenny) 2:a  slagen av rik, rutinerad krigare!
Ari Ben - nos efter (2:a) duktig och rejäl med "alla hästar hemma."

Trevlig Midsommarhelg Helg!
Stall Hoas

VINST på Mantorp 20/5!

RESULTAT MANTORP 20/5 lopp2

Delphis Star VANN med Kim Eriksson i sulkyn.

Från start till mål (16 första 500, 17,5 första 1000)

Delphi vann med fem längder och nytt rekord i

sitt livs tredje start - 1.16,8am.

 

Odds "bara" 3,94 trots att han inte var nämnd varken i

Ronden eller nån annanstans. Verkar som spelarna tippar

bättre än de som har uppgiften. Visst är Delphi en strulputte,

men idag är allt förlåtet, uppbäddat och uppbullat i boxen!

 

Filmen från loppet läggs in under kvällen...

 

 

Mantorp må 20/5 - till start: Delphis Star med Kim Eriksson (lånekusk.) Spår 7/2.140a. Valack 4år i "värsta trotsåldern" med massor av spring i benen.

Med tuff hästskötare och orädd kusk kanske han sköter sig, eller upptäcker att även hästar har både skyldigheter och rättigheter.

För springa kan han...

 

Resultat Skrubbs 9/5 2013 

Laniki Thrust 4:a, nytt rekord, gör alltid sitt bästa, vi trycker på gilla-knappen.

Over the Wire Ant  2:a, duktig som vanligt.

 

 Ari Ben (3år v. Juliano Star/Märtha Louise e.Pine Chip) kvalat, gdk.

...trevligt nyförvärv i stallet att glädjas åt, fortsättning följer.

 

 

 

 

Visby premiär söndag 28/4

...bråda tider för Stall Hoas - söndag Visby 28/4


Lopp1 Monte 1/2.140 Nick I Can - Jenny Malmqvist

Lopp 3 2/2.140v Delphis Star -Hoas kör själv.

Lopp 5 3/2.140v  Hannez  - Hoas kör åt P.Franzen (a)

Lopp 8 6/2.140v Audux - Hoas kör själv

Lopp 10 2/2.140v Tjutet Arnessa Sun - lånekusk Torbjörn Jansson

Lopp 10 10/2.140v Laniki Thrust - Hoas kör själv

 

Billy the Bill kval, valack 5år e.Love You (4/1-0-0)

 

...programlänk Skrubbs 28/4 - första start 14.55

Till start på Eskils 23/4 och resultat från Solvalla 19/4

Foto: VLT/fotografen

Resultat Solvalla: "Nicke" och Delphis Star gick båda nytt rekord (godkända, fick pengar) och är snart tillbaks igen på tracken.

 

Eskilstuna/Sundbyholm tisdag 23/4, till start:

Lopp 1 6/2.140v Pepperman lånekusk: Kim Eriksson

Lopp 5 3/2.160v Over the Wire Ant "Myran"      -"-  (nr.9)

 

Visby inställt 11/4, Pepperman (v.-08 e.Viking Kronor u. Green Chili/Brandy Hanover) startade senast S120418 (i regi SHJ) behöver säkert "loppet i kroppen." Travronden rankar Pepperman först bland tre, den som lever får se.

 

"Myran" (Livs: 9/1-2-2) är en välväxt dam som dessutom känner kusken ganska väl. Startade senast Mp25/3-7 (fick pengar.) Börjar bli van att resa och får ju denna gång en snygg kille som ressällskap, bara en sån sak...

 

Vetgirigt för kalenderbitare: Peppermans mamma Green Chili, har 5 avkommor, alla efter Viking Kronos och en brorsa i startbar ålder - Sergeant Pepper f.-08 (hos SHJ) 17/3-0-2. Mamma Green Chili var en riktig hedersmärr 62/12-7-5 och 1.12,7ak. Så brorsorna har lite att "leva upp till...."

Nick i can och delägare "Dellen"
Invigning av utemöblerna...stallfrukost i solen. Invigning av utemöblerna...stallfrukost i solen.

Stall Nick I Can på besök, givetvis med morötter. "Nicke" är en kul individ som växt till sig rejält under vintern (vinterträningen) och börjar hitta sina välväxta spiror. Han är nöjd bara han får sina rutiner, alltså i prioriterad ordning - MAT, fyrbenta kompisen, SIN hästskötare och besök från "familjen." Tävla? kanske, är det morötter i pris? Penny (stallhund) visar upp alla sina konster, för en morot! Konstigt, tycker "Nicke." Morötter får man ju gratis...

Till start! Solvalla

Lunchtrav på Solvalla Fredag 19/4

länk till program

lopp6 8/2.140a    Billabong lånekusk Kim Eriksson

 lopp7 10/1.640a  Nick I Can lånekusk Kim Eriksson

 lopp8  4/2.140a   Delphis Star lånekusk Kim Eriksson

 

Senaste gnägg:

Ny häst har anlänt till stall Hoas - Digger Fun.

Nu står dom där allihop - Digger Sun, Digger Fun och Digger Run.

Hoppas solen (Sun) skiner och dom springer fort (Run) då blir det kul (Fun)!

 

Två till nya kusar på väg in i stallet, spännande fortsättning följer...

Till Start!

Audax

Audax och Laniki Thrust Eskilstuna 9/4


Lopp 2 Audux 8/2.140 Kim Eriksson kör

Lopp 5 Laniki Thrust (9) 4/2.160 (Sto-lopp) Kim Eriksson kör.

 

Audux kommer närmast från seger på Eskils (27/11) med Tony Wallin i sulkyn. Känner Kim Eriksson sen tidigare och får resesällskap med snygg tjej.

Laniki Thrust startade senast på Örebro 21/3 och blev 3:a med Kim Eriksson.

 

...Audux (4år v.) e.Centerfield, ny bekantskap 10 (1-1-1) ser ut att trivas med rutinerna i Hoas-stallet. Vackert huvud, eller hur? Lena Billqvists Audux påminner faktiskt utseendemässigt en del om sin mormor Intrigue (125/12-11-17) som är mycket svårt att glömma, av många skäl.

 

Hur gick det? Laniki Thrust blev 6:a och Audux 4:a...

 

 

Vinst Kalmar! 30/3 Grattis stall Malmqvist och Ingela!

Billabong
Billabong
Brave zing Brave zing

Billabong hänger inte läpp för att det blev en galopp på Kalmar...Första "travresan" någonsin, lastas-lastas av-vart är vi-vad händer? Gnäggade högljutt när Brave Zing klätt på sig prylarna och lämnade henne ensam kvar i stallet. Spänd som en fiolsträng och längtade hem, därav en liten galopp. Men det går fler båtar och hon vann skönhetstävlingen i allafall...

...snart är Billabong och Brave Zing (stall Malmqvist) framme på Kalmar. Hoppas de bäddat upp ordentligt i gästboxarna, här kommer en prinsessa.

Klockan 14.55 (lopp 1) kör Hoas Brave Zing och i lopp 9 ska lilla Billabong kolla läget efter vinterträningen, inför sommarens uppgifter. Fancluben håller tummarna...stalltips: läs texten på tröjan!

Till start!

Billabong

Billabong startar på Kalmar 30/3-9 (lördag)

Sto-lopp, spår 5/2.160v. En tuff, 4-årig märr efter Banker Hall som startat 5ggr tidigare, 1-0-1. Näst sista avkomma till Emmilou Suit (död 2011) med duktiga syskon som Abano Suit och Fellini Sec (IT) Spännande!

 

Resultat från Mantorp 25/3 "Myran" Over the wire Ant med Kim Eriksson i sulkyn - fick näst sista pengar trots lång startgalopp, blev lite ivrig efter omstart men såg snygg ut från sidan och som tur är, det går fler båtar...

Till Start och Resultat

Myran solar sig till start...

Over th wire Ant "Myran" sticker till Mantorp på måndag 25/3  och provar vingarna i lopp 7/V5-4 (kl.20.47) med lånekusk Kim Eriksson i sulkyn. 2.140v spår 7. Inte tippad i Travronden bland de tre eller outsider (hörde du Myran?) Senaste start Mp 11/3 lopp9, resultat 3:a med samma kusk. Skönt att slippa vinstpress, över vajern Myran!

 

Örebro 21/3 blev Nick I Can blev 5:a och Laniki Thrust 3:a, Laniki från tillägg med en härlig slutspurt och Kim Eriksson i sulkyn.

 

Det är mycket Kim nu...lånekusken  leder kuskligan på Mp med 16 segrar på 51 starter. Och då ska man ju komma ihåg att kusarna tävlar mot tvåbenta som Goop, Jorma och Erik med snäppet bättre hästar...

Åren går, någon fyller år!

Födelsedagstårta 21/3 Jenny fyller år!

En del firar födelsedan med vit duk, paket och levande ljus. Jenny firar 21 med att åka på travresa med passhästarna. Smaken är olika, svårt att säga vilket som är roligast. Hoppas hästarna fattar att de ska springa fortare än vanligt. Örebro stallfik kanske har en vit duk i nån låda, man vet aldrig. Grattis Årets Hästskötare 2012!

 

Till Start! den 21/3

Essy(stallkatt)hjälper till att trycka på rätt knappar(rätt program) på lasern.
Godis till två och fyrbenta Godis till två och fyrbenta

Till start torsdag 21/3 på Örebro:

Lopp 5 spår 5/1.609a Nick I Can

lånekusk Kim Eriksson

Lopp11 4/2.160v (nr11) Laniki Thrust

lånekusk Kim Eriksson

 

Laniki Thrust årsdebuterar och Nick I Can funderar över autostart...

 

...mer info kommer om pållarna när tipsnissarna på Ronden skrivit klart.

De vet ju "precis" hur loppen blir, alltid lika intressant...

 

Födelsedagstårta 15/3

Någon har fyllt år!

Hoas J:r Simon (17!) bjöd på tårta trots

att han bakar tårtor hela dagarna, alla vill ju

inte köra häst (utom möjligtvis en och annan

vinnare om solen skiner...)

Hoppsan!

Tjutet(hoppsan) Hopp sun

...här kommer Tjutet Hopp Sun, tjolahej, tjola hej, tjola hoppsan sa....

Intervju med tränaren:  Han sköter sig  utmärkt och jobbar framåt hela tiden, knappar sakta men säkert in på bästa kompisen och träningskamraten i banjobben, det här blir nog en stark rackare när det är klart!

Hoppsan! det var länge sen tränaren använde ordet utmärkt, spännande fortsättning följer...

Jämnåriga, jämnstarka

Digger run och Digger sun
Essy(stallets katt)har fått ett nytt hus. Essy(stallets katt)har fått ett nytt hus.

Man kan dela på allt, till och med en boll, frågan är bara hur länge. Snart blir grabbarna konkurrenter istället för kompisar, men just nu är det bara busiga

nappatag som gäller. Starkast vinner.

 

Essy, stallkatten har fått ett eget hus. Hon delar inte med någon. Hon har bara rättigheter och inga skyldigheter, katter är självständiga djur.

Digger run och Digger sun Digger run och Digger sun

Digger Run och Digger Sun, samma pappa men olika mammor. Vem kommer först till premielopp? I gott sällskap med resten av "dagis-gänget" voltas det, byts plats, trimmas och gnuggas för fullt. Målet är premielopp för allihop, varvat med växtperioder. De fyrbentas delmål är att växa in i varje uppgift , travlivet kan vara extremt kort eller härligt långt.

Perioden 1 mars till 31 oktober körs premielopp där svenskfödda 2-åriga hästar kan prova vingarna. Premielopp är inte tävling, mer träningsliknande lopp där unghästarna ska springa en bestämd tid. De som klarar sitt premielopp tjänar pengar till ägaren. Premie 2013 är 20 000 kronor, oavsett A-eller B-träning (proffs- eller amatörträning.)

Läs hela inlägget »
Over the wire ant Over the wire ant

Mantorp 11/3 (lopp 9) Over the Wire Ant "Myran." Snygg årsdebut 3:a och nytt rekord 1/1.640v 1.17,1 Kim Eriksson körde ett nyttigt lopp och Myran seglade i mål pigg i rygg med krafter kvar och oryckta tussar. Första 500/15,1 och 1000/15,5. (Livs 8/1-2-2)

Nick I Can var dagens "värmningsvinnare" hos tipsnissarna, men galopperade i ett stissigt lärlingslopp med omstart. Vann skönhetstävlingen i allafall när kusken kvastade förbi med fulla linor strax före start...

Läs hela inlägget »

Till start!

Delphis Star och Nick I Can

Mantorp måndag 11/3 startar två av stall Hoas pållar.

Lopp 9 Over the Wire Ant "Myran" spår 2/1.640v (kusk Kim Eriksson)

Lopp 11 (lärlingslopp) Nick I Can spår 3/2.140v (kusk Anders Zackrisson)

 

Färskt foto av Dellen, som bevakar sin Nick I Can ytterst med Jenny i sulkyn och Hoas som stretar emot invändigt med Delphi Star.

 

Banunderlag? se fotografens fötter i gummistövlar till höger.

For Justice Ant.

25/2-2013

For justice Ant - den rättvisa myran! Lånar inte ut sina leksaker och har massor av rättigheter och bara några få skyldigheter. Ett hästliv när hästen själv får välja....

 

Bild nedan - Pepperman - solar och väntar på lunch, dagens viktigaste minuter.

Pepperman

Snöar? bara att gilla läget...

21/2-2013

...snö, regn eller slask? Inget att göra åt, bara att gilla läget!

Med nya "småttingar" i stallet blir ingen dag den andra lik, lika spännande varje gång man hoppar upp i vagnen för ett träningspass. Två äldre hästar har anlänt i veckan, en kommer direkt från seger på fastlandet och den andra är ännu så länge ett oskrivet kort. Hoppas de gillar miljöombytet, och tack för förtroendet! (mer info kommer när de acklimatiserat sig med våra rutiner...)

nänä, helt onödigt att gå ut innan våren kommer på riktigt. Maten serveras på bestämda tider, varmt och gott i kattkorgen, hellre lite dokusåpor på TV än blöt om tassarna. Vägra Vinter! (hälsningar stallkatten Essy)

Äntligen lördag!

Lördag betyder lördagsgodis, SPA-behandling och lugn hemmakväll, om det inte är provlopp eller start på någon annan bana förstås.

 

Tre nya hästar på väg in i stallet, vilket spännande tillskott! Två starthästar och en ung fröken...

...mer info om nykomlingarna när de anlänt i början av nästa vecka...

Travgala 9/2-2013

loading...

Årets Travgala på Skrubbs Gotland är över, alla kom och skålade åt vinnarna från 2012 års travsäsong. Anna-Gretas matmeny och omsorg satte guldkant på tillvaron och många tyckte det var den "bästa" travfesten hittills.

 

Stall Hoas tränade Årets 4-åring, Tjock-Steffe (Stefan Laday) som ni hittar mer om under meny Bildgalleri. Stall Hoas hästskötare Jenny Malmqvist rävade åt sig flest passhäst-segrar 2012 och fick sitt hederspris Årets Hästskötare precis som Årets kusk, Jan-Åke Hoas.

 

Nu är det bara att vända blad, gamla meriter är snart glömda (som Kungen sa) och nya hästar har anlänt och ska tränas tillsammans med de "gamla" som ska slå världen med häpnad. Mot nya travsäsongen!

29/1-2013

Tre nya hästar in i stallet

Vilken BEAUTIFUL DAY! Där kom dom trippande, 2 grabbar och en donna,

nu blir det bråda dagar för Janne, Jenny och Jonna. Digger Crown x TRE, vem blir bäst, vem kommer först? Vem blir vackrast och vem blir störst? Spännande fortsättning följer...

 

Digger Run hingst 2år e.Digger Crown - Orri Chill/Giant Chill (US)

Digger Sun hingst 2år e.Digger Crown - Melinda/Sugarcane Hanover (US)

Beautiful Day sto 2år e.Digger Crown - Raya/Silver Pine US

 

2013 01 26

...dags för lördagsmys efter veckans "jobb."

Lugnet före stormen? Två nya raggsockor (buspojkar) på väg in i stall Hoas och räkna med att det kommer att frustas och gnäggas en hel del när rangordningen blir störd. Billy älskar lugnet och hötugget, Tant Billabong gör processen kort med uppstickare. Nicke putsar på sin stora kropp och Jätte-Myran väntar ständigt på mat. Alltid lika kul när nya hästar anländer, oavsett ålder. Bra tid för stallbyte, några månader återstår att trimma tills säsongen sätter igång på allvar.

Unghästar är som omogna frukter. Vill springa, vill inte, återstår att se och vägen är lång fram till mål. Nästa år vid den här tiden vet vi. Mer info kommer när nykomlingarna anlänt och om övriga kusar när tränaren tinat upp i vinterkylan.

2013 01 19 Kallt ute och inga vantar?

-6 i Visby och -23 Stockholm lördag morgon! Det har sina fördelar att bo på Gotland...Årets provlopp har kommit igång på Skrubbs och "vinterpreparering" är i full gång hos stall Hoas. Årets hästskötare (se lista Visbytravets hemsida) har laddat batterierna några veckor på varmare breddgrader, och snart är allt sig likt igen. På med overallen, det är gott om plats på travbanan just nu. Men snart vänder det...

 

2013 är här, Visbys travgala närmar sig...

och alla travhästar blev ett år ÄLDRE!

 

Hur gick det för Stall Hoas "lilla" stall 2012?

HOAS SOM KUSK:

124 starter 16 segrar 16 andraplatser 11 tredjeplatser (13%) 540.750:-

HOAS SOM PROFFSTRÄNARE:

99 starter 15 segrar 10 andraplatser 6 tredjeplatser (15%) 439.245:-

 

Visby  travgalas nomineringar:

* Årets 3-åring: Immer Fri, Romeo Amok, Simb General Lee

* Årets 4-åring: Stefan Laday, Starshadow, Oki I can

* Årets sto: Avena Goldinia, April Margera, Trixie Hornline

* Årets äldre: Avena Goldinia, April Margera, Royal Neo

* Årets häst: (en av de som vinner ovanstående kategori)

* Årets Proffs: Jan-Åke Hoas, Roger Hassborg, Torbjörn Östergren

* Årets Amatör: Ebba Bohman, Eva Lundahl, Jan-Åke Blixt

* Årets Tränare: Henrik Hoffman, Jonny Lehrberg, Sten O Jansson

* Årets Montéryttare: Annika Nährström, Jennifer Persson, Josefin Luks

* Årets Uppfödare: R&V Olofsson, Stall Båtels AB, Sten och Irja Grönström

* Årets Komet: Alexandra Hellgren, Jennifer Persson, Åke Olofsson

* Ponnykusk kat. A: Julia Franzén, Nils Östanbo, Mattias Granqvist

* Ponnykusk kat. B: Josefin Luks, Maja Jörholt, Patrik Franzén

* Ponnytränare: Caroline Johansson, Johanna Olofsson, Maja Jörholt

 

Ojdå, saknas på nomineringslistan?

Prischeck Årets hästskötare redan utdelad men...

ÅRETS HÄSTSKÖTARE (JENNY MALMQVIST Stall Hoas)

ÅRETS HÄSTÄGARE (viktigast efter hästskötaren?)

ÅRETS ATG-OMBUD? (spel+sport=trav)

Stall Hoas önskar ett riktigt Gott Nytt Häst-År!

Det närmar sig...

...när Travrondens Julnummer ligger på bordet vet man att tomten är på väg och Travgalorna snart står som spön i backen.  Bokslut i Travfabriken. Spänningen är olidlig, vem var störst, bäst, tjockast under 2012?

Stefan Laday plockade allra flest ettor på Gotland, och blev Årets fyraåring.

Stall Hoas hästskötare Jenny Malmqvist blev överlägset Årets Hästskötare på Gotland (antal vinster) och chefen Jan-Åke Hoas lär väl vara mestvinnade hemmakusk. Inte så pjåkigt resultat, kanske dags att fira med lite morötter!

Snö i massor, hästarna står på kyl i hagen! Hästar tål kyla betydligt bättre än tvåbenta och många gillar att rusa omkring i snön. Fryser gör bara hästar som inte har något att sätta tänderna i, hö alstrar värme och hästar väljer ute framför inne, bara de inte duschas för ofta (fettet försvinner i pälsen) eller pälsen snaggas med rakhyvel. Travtävling ställs in om vindhastighet övergår 12m/sek, då ställs tävlingarna in redan vid -15. Annars är det -25,6 som gäller. På med vantar och mössa, trav är bäst på plats!

1:a Advent

1:a Advent (från latinets väntan) betyder juläpplen och stilla mumsande i hästvärlden, medans vindarna viner utanför stalldörren. Ett mörker som ger välbehövlig vila för elitidrottande hästar. Eller varför inte en adventskalend åt hästskötaren?

 

Romme - Nick I Can och Jenny Malmqvist...I den första ogiltiga starten tog Nicke spets, men i omstarten blev han "för pigg" och slog på en startgalopp från sitt trånga spår 5...Enda tröst, kändes fräsch, pigg och löpsugen. Adventskalend som tröst...

Julen är på väg...

Till DIG (Jenny) från OSS (hästarna i Stall Hoas.)

Till start!

Fredag blir det Romme (30/11) program

Eftermiddagstrav (första start 15.00) och enligt SMHI:s prognos kyla på gång. Men vem bryr sig om såna petitesser. Det blev spår 5/2.140v och lopp 5 för Snurre Sprätt och Grodan Boll. Kommer närmast från vinst och kusen är stark och glad. I program står det givetvis Jenny Malmqvist och Nick I Can, men alla som har en fanclub har ju smeknamn. Ett hyfsat gäng som möts i monteloppet, där allt kan hända och ofta händer...

 

Lördag 24 November

Stall Hoas har nattat hästarna och gått på "gåsamiddag" med Skrubbs-gänget.

loading...

AG:s Stallfik på Skrubbs har gjort det igen! Tack Anna-Greta för ditt outslitliga engagemang, som vanligt jättegod mat och kul att så många kom, mer sånt här!

Till Start!

spår 12 x 2

Stall Hoas åker till Örebro med två av stallets damer, båda fick spår 12.

 

Örebro torsdag 29/11 (kvällstrav)

Lopp 5 Bella Toscana NL spår 12/2100a tränare/kusk Jan-Åke Hoas

Lopp 9 Oh Darling spår 12/2100a tränare/kusk Jan-Åke Hoas

 

Bella Toscana startade senast på Kalmar (16/11) med Stefan Persson som lånekusk, 5:a från spår 12 (2.140) på lätta fötter och bra tid.

Oh Darling har "putsat" på fysik och psyke sedan senaste/enda start (Hd 29/10) i Hoas regi, och ska nu lufta vingarna och turnera tillsammans med kompisen Bella.

 

Örebro program 

*Örebro har ett av Sveriges kortaste upplopp (177m)

Två nya hästar in i stallet.

Jättekul! två nya pållar in i träning på en gång, som svensk liten tränare nästan värt ett glädjetjut, att nya kunder upptäckt den kompetens och träningsfilosofi som finns.

 

Tjutet Arnessa Sun  4år sto e.Super Arnie u.Pin Up Sun FR och 15 starter i tidigare regi, resultat: 0-3-1. Ett ungt och spännande tillskott i märrflocken!

 

Tjutet Hopp Sun 1 årig hingst e.Repeat Love FR/Cocktail Jet u.Pin Up Sun FR

Mamma "Pinuppan" importerad 2006 från Frankrike och e.Himo Josselyn FR, uppfödare är (barnen) Peupion Mickael & Linda, Frankrike, en familj som borgar för kvalitet. Tjutet fick snabbt en jämnårig kompis (Lill-Myran) som verkligen väntat på att få något att "sätta tänderna i och prova musklerna på." Tjutet sover numera snarkande på rygg och har inga problem med aptiten...Helfranskt i stall Hoas, merci bien!

Ny katt i stallet! RIP Zorra.

loading...

Kom om natten gjorde denna katten, smög tydligen in för att stanna. En spräcklig katt, som bytt adress utan tillstånd från sin ägare. Uppbäddat och klart, alla Zorras prylar bara "väntade" på en ny katt. Katter är smarta, de väljer själva. Välkommen NN (no name) hoppas du får stanna hos din nya "mappa."

Lördag Kväll, äntligen hemma igen från tävlingarna!

Vad vi har på benen? svindyr lera på burk, fast det fanns så mycket lera i hagen, suck. Tidig frukost i lånad hage på Kalmartravet låååångt från provlopp och annat onödigt som händer idag.

Dom vet vad vi behöver. Klicka på bilden om du vill se mer. Hälsningar Bella och Rommy.

Foto: Jenny

Resultat från Kalmar travbana fredag kväll.

Bella Toscana (12/2.140a) blev 5:a med Stefan Persson och Rommy F.H (1/2.140a) med Thomas Jonsson fick sista pengar. Båda damerna putsade på sitt tidigare rekord. Loppet kördes efter 14,5/500, första 1000 i 16-tempo och sista 500 efter 16,5. Fortsättning följer...

Till start!

Fredag 16/11 Kalmar V65 (kvällstrav) V65-2 (Lopp4) 2.140a

från Stall Hoas startar i samma lopp, stona och kompisarna:

Rommy F.H. DK 1/2.140a lånekusk Thomas Jonsson

Bella Toscana NL 12/2.140a lånekusk Stefan Persson

 

Foto (ovan) Hovtramp/Lasse Bella Toscana med lånekusk Åke Lindblom från Solvalla 31/10 (dg) men Örebro 11/10 blev hon 2:a med Hoas Livs: 7/1-2-1

Rommy F.H startade senast Visby 20/9 och blev 3:a med Hoas Livs: 5/1-0-1

 

 

Trevlig Halloween allihopa!

Resultat Hd - start Solvalla

Resultat: Vinst i Halmstad, måndag 29/10

Monte´ Nick I Can och Jenny Malmqvist 2/2.140v

Nick I Can (v. född-08) och Jenny från start till mål!

Nick I Can klev iväg första 500 efter 16, första 1000 travades 17,8 och sista 500 efter 24,2 (något tung bana,) Vinnartid 1.19,1 odds: 14,49 vunnet med två längder. Stall Larmh Trottings långbenta kuse hade inga problem med varken underlaget eller orken, det här blev ju riktigt bra, vilket teamwork! Nick I Can har nu totalt 17 starter 3-1-0 och Jenny vill förhoppningsvis fortsätta att varva med monte... Text från Halmstadstravets hemsida:Från sulky tillsadel. I montéloppet över 2140 meter Triumferade Nick I Can till dryga 14 gånger insatsen när ledarekipaget galopperade. I sadeln satt Jenny Malmqvist som gjorde en triumferande segergest vid målgången.

 

 Länk till Solvallas program onsdag

Solvalla onsdag 31/10 (lopp 12) Solvalla Damklubbs Lopp

Bella Toscana (NL) och Hoas från spår 2/2.140v

(2:a senaste lopp på Örebro)

...är maten klar?

...det står brun med stjärnämne i hästpasset, man tackar!

Stefan Laday är framme på Axvalla (9/10) foto: Jenny Malmqvist
Stefan Laday är framme på Axvalla (9/10) foto: Jenny Malmqvist

Till start! 9/10

Axevalla tisdag 9 oktober program

Breeders Crown 4-åriga hingstar/valacker, V65-5 (lopp 7)

Stefan Laday (9/2.140a) lånekusk: Calle Lindblom (Hoas avstängd.)

Breeders är en tävling byggd på insatspengar, med deltävlingar 6ggr runtom i landet, Semifinal (Solvalla 24/10) och Final (Eskilstuna 3/11) De sex främsta är garanterade plats i Semifinalen, 10 dgr före Finalen. De fyra främsta i varje Semifinal går till Final, vid spårval får ettorna (lottas ordning) välja först, därefter 2:orna etc.,"Steffe" mot miljonärer och muskelknuttar, wow!

 

Klipp från Travronden: bra för sin klass, men stöter på helt annat motstånd nu än brukligt, svårt duga - odds 500, sist rankad i tipset.

 

Resultat Solvalla 26/9

Stefan Laday har gjort sin första turne´ till Solvalla...

där de stora grabbarna möts. Nytt rekord 1.14,1ak (spår 12, suck) räckte till en 5:a. Första 500m öppnades 11,9 och 1000 efter 12,2, sista 500 15,4.

Bra övning att åka båt, sova borta och underbaaart att komma hem igen!

 

Delar av ägargänget hälsade på och nu börjar väl travlivet på riktigt.

 

Årets hästskötare på Visbytravet 2012.

Årets Hästskötare 2012 på Skrubbs -

Jenny Malmqvist!

Se gärna under meny - om oss - under hästskötare (artikel-länk.)

Sällan har någon förtjänat utmärkelsen så väl, som stall Hoas hästskötare.

Skötarligan har pågått hela tävlings-säsongen på Skrubbs, ide´n tog fart ? efter förra Travgalan på Gotland, då Stall Hoas själva premierade sin hästskötare - Jenny. Den oficiella hästskötarligan 2012 har initiativtagare Sten O Jansson fixat med hjälp av Swedbank, och är tänkt som en uppmuntran till öns hästskötare att jobba lite extra för, plus 5.000 kronor att klirra med. Och jobbat lite extra, har Jenny sannerligen gjort! Alla hennes passhästar får lika "mycket" uppmärksamhet, ingen nämnd och ingen glömd. En enda gång har Jenny hängt läpp under året som gått, när K.C såldes och bytte ägare...Stall Hoas med hästägare deltar i gratulationerna!

 

Jennys "passhästars resultat" Visby travsäsong (enbart Visbystarter)

Bella Toscana 1:a, 2:a, 3:a, Rommy F.H 1:a, 3:a

Fiore Tooma 2:a, Nick I Can två 1:or, 2:a,

Billabong 1:a, 3:a, Over the Wire Ant 1:a, två 2:or, 3:a

Laniki Thrust två 1:or, 2:a, Askhults Cevrin 2:a, Delphis Star 2:a,

Stefan Laday fem 1:or, 2:a, 3:a, Julia Run tre 2:or, 3:a

Till start! Örebro 1/10

Program till Örebro

 

Måndag 1/10 - V65 kvällstrav Örebro travet startar stall Hoas två hästar:

Delphi Star lopp 9 Unghästserien 6/2.140v Hoas kör.

Bella Toscana lopp 11 Sto-lopp 5/2.140v Hoas kör.

 

Bella Toscana kommer från vinst med Hoas på Skrubs (sista tävlingsdagen) och Delphi Star skulle ha startat men busar emellanåt (skuttar och kränger) så nu blir det bakläxa och båt.

Till start! Solvalla 26/9 Lopp 5

Stefan Laday - blev vinstrikaste häst på Gotland 2012, efter sista tävlingsdagen som var den 20/9 fanns FEM segrar på kontot. Årets skörd blev 11/5-1-1. Täcke, blommor och kanske lite uppmärksamhet i pressen, den som väntar får se. Nu bär det av mot Solvalla, och allt verkar bra utom spåret. 12/1.640a 26/9 lopp 5. Mera paket på Travgalan 24/11?

 

Solvalla program

Bella Toscana

Sista tävlingsdagen på Gotland Skrubbs slog hon till - Bella Toscana. Med sin tränare och kusk Jan-Åke Hoas i sulkyn. Odds 5,36, vann loppet med nio (9) längder. Stoet e.Pim Wiielinga (NL) - Lushkara Boko/Ditka Hanover är bara 4 år, så förhoppningsvis kommer det mera.

Så här ser "Tjock-Steffes" vinnartäcke ut. Smeknamnet efter en berömd svensk i Usa, innehåller mycket hjärta, och matglad är han! Det här täcket har han lovat att inte grisa ner eller spilldrälla på när han står och njuter med munnen full och det rinner från mungiporna,

Då var den travsäsongen över på Gotland, så nu blir det till att åka båt.

Vinstrikaste hästen bor i stall Hoas, och Årets Hästskötare syns i bakgrunden. Om detta kommer mera, Jenny har förtjänat en egen presentation.

Årets vinstrikaste kusk på Gotland, Jan-Åke Hoas. Championtiteln hämtade Jorma Kontio (lånekusk som åker jorden runt) men Hoas var honom i hälarna till sista tävlingsdagen, Grattis Jorma Kontio, vi syns på Travgalan på Gotland.

Till start!

Over the Wire Ant "Myran"

Solvalla söndag 16/9 lopp 7 provar "Myran" Over the Wire Ant vingarna i uttagningslopp till Svenskt Trav-Oaks (3-åriga ston) från spår 9/2.140a med Kim Eriksson lånekusk. Livs: 6/1-2-1, men "åkt båt" och sovit borta har hon inte gjort. Hoppas hon inte blir arg när hon missar gonattsagan. En bestämd märr som fortfarande växer så det knakar, har en hel del gemensamt med resliga pappa Zerberus e. franska Tenor de Baune. Den som väntar får se.

Foto Hovtramp/Lars Karlsson

Stefan Laday

STEFAN LADAY tog sin 5:e seger idag! med sin tränare och kusk...

Bella Toscana knep en 2:a med Neng  och Adios Mother fick lite pengar.

Loppet där Nick I Can och Ultra Brick startade (autostart) blåstes av och

kördes om, vilket stressade många hästar rejält. Bara att bita ihop och komma igen. Jennys lilla Julia Run fick pengar och Hoas knep även en 4:a med Mårtens Rocky Mountain Goj och Daisy Dream. En enda tävlingsdag kvar på Visbytravet för den här säsongen...

 

Foto: Hovtramp/Lasse - Stefan Laday
Foto: Hovtramp/Lasse - Stefan Laday

For Justice Ant - en rättvis myra...

For Justice Ant, första gången i vagn...Efter grundkurs var det dags, spännande!

Allt avlöpte smärtfritt och fortsättning följer. "Lill-Myran" är en hingst född 23/5 2011, av samma uppfödare som Over the Wire Ant (Lilian Pyka) men fallen efter Flight Dream (CA) och Sakura Star/King Lavec som bl.a lämnat rejäla Tryffel (född -07) e.hingsten Jeanbat du Vivier (FR) Som ni säkert förstår av hingstval finns det intresse för uppfödning och lusläsning av stamböcker...

Bröllop(p) i vinnarcirkeln på skrubbs Travbana 18/8-2012

loading...

Bröllop mellan travtränare Jan-Åke Hoas och Jonna Östervall 18/8 2012 vid Skrubbs Travbana, Gotland. Tack till alla Er som kom, uppvaktade och deltog vid cermoni samt efterföljande fest! Fotograf: Hovtramp/Lars Karlsson

loading...

Billabong

Resultat Visby Lunchtrav 21/8 Stall Hoas:

Askhults Cevrin  och Laniki Thrust

och Damita  fick pengar, BILLABONG

vann (odds 32ggr) med lånekusken

Neng Wanlayapohl, som hade högform

senast i lördags...

och Over the Wire Ant med Kim Eriksson

lånekusk i samma lopp blev 3:a från tillägg!

 

Läs på tröjan! (Billabongs fanclub)

 • lasse • 7 augusti 2013 17:45:37
  Grattis BillaBong ! Jag tar tillbaka allt, du är ingen skithäst!!
 • rober stenberg • 19 juli 2013 22:11:20
  grattis till vinsten janne det går bra när man inte är där. klappa nicken.
 • Magnus • 19 juli 2013 21:56:41
  Grym styrning Jenny!!!
  Du fick fin fart på vår Nick.
  Man behöver ju inte vinna med mycket :-)
  Kämpa på!
 • lasse • 24 april 2013 18:23:17
  Fin bild på Nick I can och delägare ;)
 • Jocke • 28 mars 2013 15:02:42
  Håller tummarna på lördag! Tack för en bra hemmsida. Kul med lite bilder å när det skrivs om hästarna, har kunnat följa Billabong på bloggen sen hon kom till stallet! Jocke uppfödare.
 • patrik Andersson • 11 mars 2013 23:09:38
  OJ!!!! Vad myran såg fin ut på mantorp!!!!!
  Patrik
 • Lasse • 6 mars 2013 17:23:38
  Härlig film!!
 • wilma • 11 januari 2013 20:21:24
  Heej,denna sida är jätte fin och sjukt bra tycker jag så ni veeettt de :D:;D
 • maud steen • 28 november 2012 11:40:04
  Bara en liten kommentar. Tjutet HoppSun heter HoppSun. (hoppsan). Kul att ni skriver om dom.
  Maud o Malte.
 • rober stenberg • 1 november 2012 22:40:55
  så ska det se ut grattis jenny o nick
 • Lasse Hallberg • 31 oktober 2012 18:42:59
  Fin häst! Bra ryttare! Stort grattis!
 • mange • 30 oktober 2012 14:00:05
  Nice!!! Fan vad bra Jenny och Nick!
  Ni är grymma ihop!
  Kämpa på.
  Mvh
  Mange
 • stefan abris • 27 september 2012 08:57:37
  Bra valla debut Steffe ,gjorde ett bras lopp Du & Janne .
  Snart mot nya triumfer
  Hoppas pa Breeders
  Abris
 • lasse • 20 september 2012 14:55:50
  Grattis till Bella !
 • lasse • 14 september 2012 23:23:54
  Heja "Myran"

Det finns inga nyheter i arkivet. Välj en källa med befintliga nyheter i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

-